Monday, January 08, 2007

Jännittäviä aikoja

Vietin viikonlopun Helsingissä palaveeraamassa Nairobissa järjestettävään Maailman sosiaalifoorumiin lähdöstä kahden viikon kuluttua. Olen matkasta varsin innoissani. Maaliskuussa 2006 osallistuin ensimmäistä kertaa Maailman sosiaalifoorumiin Pakistanin Karachissa. Viimevuotinen foorumi järjestettiin polysentrisenä Venezuelassa, Bamakossa ja Karachissa. Karachin ollessa tapahtumista viimeinen, sinne osallistui vain muutamia suomalaisia, lisäkseni Kai Vaara ja Tove Selin Siemenpuu säätiöstä. Muita kuin suomalaisia foorumiin tietenkin mennään tapaamaan, mutta ensikertalaisena foorumissa ja ensi kertaa länsimaiden ulkopuolella kaipasin Karachissa suurempaa delegaatiota kokemuksen jakamiseksi. Pelkästään tapahtumamäärästä enemmän irtisaadakseen on etua jos tapahtumia pystyy joukolla jakamaan ja briiffaamaan puhutuista muita. Nairobiin on muutaman viikon päästä lähdössä parisenkymmentä suomalaista ja pelkästään SONK:n delegaatiossa viisi. Tulemme järjestämään foorumissa oman tapahtuman otsikolla The Nordic Model in Global Context. Puhujat selviävät tällä viikolla. Karachissa järjestin NIGD:lle seminaarin globaalin puolueen mahdollisuudesta yhdessä pakistanilaisen Sajjad Anwarin kanssa varsin lyhyellä varoitusajalla ja vaativassa ympäristössä aiheeseen nähden. Nähtäväksi jää miten pohjoismaisenmallin kehitysajattelu otetaan vastaan Nairobissa. Ajatusta jatketaan muuten Jyväskylässä 5.2. vaalitapahtumassani, jossa aiheesta keskustellaan Erkki Tuomiojan kanssa.

Ensi viikonloppuna on vaalistarttiviikonloppuni, johon kuuluu vaalistartti kävelykadulla kahvin voimin lauantaina ja sunnuntaina lastenjuhlat Aalto-salilla. Arkipäivät menevät näitä valmistellessa. Erityisesti lastenjuhlat vaativat paljon käytännön tekemistä ja askartelua. Kaikkiaan vuoden vaihteen jälkeen on saanut todellisen tuntuman, että nyt ne vaalit ovat tulossa. Aika kiireisenä pitää ja niinä hetkinä, kun ei mitään konkreettista vaaleihin liittyvää tekemistä ole, niin ne ovat vähintään ajatuksissa.

Pitää kiittää suuresti Vihavaisen Marjoa, joka on tehnyt sairaan hienoa jälkeä vaalimatskujen kanssa. Lauantaina on jaossa muun muassa Marjon suunnittelemaa korttia. Vielä pitäisi saattaa aikaan tulitikkuaskeja, esite ja vaalilehti. Olisipa päivässä tunteja vähän useampi!

Vaalistarttia ja Nairobia fiilistellen käyn nukkumaan. Huomenna sitten muutama vaalikone ja kolumnin kirjoitus. Ehdokkaan arkea..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home